Project LIV

Project liv rf. är en förening som vill skapa mer glädje i vardagen för långtidssjuka barn och deras familjer. Det behövs någon som konkret jobbar för bättre och trivsammare sjukhusmiljöer, någon som hjälper till att skapa en glädje i sjukdomstillvaron för att påskynda tillfriskningsprocessen och någon som jobbar för de svenskspråkigas rättigheter att få hjälp på sitt eget modersmål på sjukhusen. Föreningen är ett komplement till de stödjande föreningar som finns idag.

Project LIV rf. grundades i Jakobstad i juni 2014 av Nina Brännkärr- Friberg, ingenjör och mamma till ett tillfrisknat leukemisjukt barn, media- och kulturproducenten Johanna Stenback och patientkuratorn Gunnar Norrlund.

Föreningens verksamhet baserar sig på erfarenheter. Vi vet hur det känns att åka ut och in mellan kliniska och trista sjukhus och hur utmanande det är att hitta livsgnistan. Vi vet också vilken glädje pyssel och möten med glada mänskor och personer som stöder familjen kan ge.

Barn måste få vara barn också i svåra stunder och måste få känna glädje och iver såväl hemma som i sjukhusmiljö, på samma gång som syskonen också behöver uppmärksammas och föräldrarna behöver få stöd.

Föreningen arbetar målmedvetet mot målet att vara en föregångare i Norden. Vi är en förening som har hjärta, barnasinne, passion och som arbetar med den Gyllene Regeln som måttstock. Vi vet att med enkla medel kan man underlätta vardagen och införa mer glädje i utmanande situationer. Därför är Project LIV rf. en förening som jobbar med konkret verksamhet.

www.projectliv.fi

Detta inlägg är publicerat i tidigare_projekt. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
Johanna Stenback
 • Om Johanna

  Johanna Stenback är en audiovisuell kultur- och evenemangsproducent som brinner för nyskapande och kreativa idéer och höga ambitioner.

  I nio år fungerade Johanna som producent för underhållnings- och livsstilsprogram på Svenska YLE. 2011 behövde hon en nystart och startade sitt eget produktionsbolag på samma gång som hon var med och omformade familjeföretaget Tom Stenback som tillverkar lyxiga elbas gitarrinstrument till ett internationellt företag.

  Med produktioner så som Strömsö, Mat så in i Norden, Venla galan, BY-finnish illustration for children, Project LIV rf. och Nordiska rådets prisutdelning i bagaget har Johanna en bred erfarenhet.

  Johanna fungerar som innehålls- och evenemangsproducent inom Moomin Characters gruppen.

 • Facebook

  Följ företaget på Facebook

  Facebook

 • Kontakt

  info@jokowski.fi

  Johanna Stenback
  johanna@jokowski.fi
  +358 40 5267536